Släktforskning

Vill ni veta mer om era Tornedalska rötter?
 
Bomärken Bomärken för släkter och gårdar i Tornedalen
sammanställt av Erik Kuoksu
Forum Genealogia Forum Genealogia Tornedalen Torniolaakso Släktforskarföreningen Haparanda Tornio publicerar nu ett nytt forum för släktforskare på båda sidor om Torneälven. Målsättningen är att alla släktforskare och intresserade skall kunna anmäla efterlysningar, ställa frågor och meddela svar om gamla släkter.
RÖTTER Så börjar du släktforska
RÖTTER - Anbytarforum Ett diskussionsforum för släktforskning. Här kan du få hjälp av andra forskare när du stött på problem, att läsa besvärlig handstil, identifiera fotografier m.m.
Anno 1890 - Norrbottens län Alla som levde i Norrbotten år 1890, sorterade i hushåll
 DISBYT En databas som ger dig möjlighet att söka och byta släktuppgifter med andra forskare. Om du inte är medlem - fyll i "guest" i både användarnamn och lösenord så kan du göra enklare sökningar!
Mormonernas databas Family Search Mormonerna har utfört mikrofilmningen av alla svenska kyrkböcker mot att de själva, som ersättning, har fått ta med sig en kopia till släktforskningscentret i Salt Lake City.
Norrbottenslantmätare Biografier över lantmätare och kartografer m fl. födda i Norrbotten eller som någon tid har verkat inom länet.
Centrala Soldatregistret Personerna som finns med i basen skall vara antagna som soldater mellan åren 1682–1901.
Släktforskning i Tornedalen av Kjell Lassinantti
Genealogi i Tornedalen och Torne Lappmark av Erik Kuoksu
Släkttavlor från Norrbotten och Västerbotten av Leif A Boström, Täby
Prästsläkten Læstadius
- en resa i fädrens spår
En reseberättelse kring släkt- och hembygdsforskning, juni 2001. Av Hans Læstadius, LeviGen, Vällingby.
Tornedalens Forskarförening  
Bildarkiv Samlingar av Helge Sandberg, Ossian Svensson, Inkeri Tuovinen, Kaarlo Raita, Uno Hanno, Hilda Andersson och Övertorneå kommun
Korrigeringsformulär att skicka in till Nordkalottens kultur- och forskningscentrum.
Matarengi forskarförening  
Kiruna Forskarförening  
Hiski - Finland Genealogiska Samfundet i Finland
Historieböcker - Databas
Erik Wahlberg, född 18 september 1918 i Soukolojärvi i Övertorneå kommun, är en svensk språkforskare. Han är filosofie doktor i finsk-ugriska språk och en av pionjärerna inom ortnamns- och släktforskning i Tornedalen. Hans släktutredningar (cirka 10 000 sidor) omfattar tornedalska släktnamn på båda sidor om Torne älvdal och finns tillgängliga i forskarsalen på Nordkalottens kultur- och forskningscentrum i Övertorneå.
 

Ge gärna tips om fler sidor / Annica Kohkoinen


 
Släktforskning!

Är du intresserad av att delta i en kurs om släktforskning, kontakta i så fall Kerstin Andersson. Finns intresse så startar vi en kurs i något studieförbund. Hör av er!

Det är flera som hört av sig och är intresserade men vi behöver någon/några som vill dela med sig av sina släktforskningskunskaper och som kan hjälpa till att hålla i kursen!


Copyright:
Tornedalingar i Umeå

senast uppdaterad 2016-11-21