Bild från 2010

Grilli-Festi 2011

Lördagen den 28:e maj hade vi Grilli-Festi för tredje året i rad, i samma lokal och med samma upplägg: Skogsgläntans kvarterslokal på Östra Ersboda. Hela 38 medlemmar kom för att delta i festen och glädjande nog dök också några nya ansikten upp.

God mat, god dryck, sånger och roliga historier - där har ni festen i ett nötskal. I det sedvanliga lotteriet vann Vilbert Anttu högsta vinsten i form av en CD-bok om Lakkasbarnen som skänkts av Henny Utsi Åhlin vid medlemsmötet 2011-03-01.

Arent Hanno berättade om de medlemsmöten vi haft hittills under verksamhetsåret.

Stort tack till programrådet representerat av Maj-Lis och Ingvar. Det är deras slit som möjliggjorde denna lyckade fest! Hela programrådet avtackades med blomma.

/ Anders

Sånghäfte Grilli-Festi (pdf)

Tornedalingar i Umeås egen
historieberättare kom igång mot slutet av festen till allas förtjusning
Tio kilo marinerad fläskkarré grillas över kolbriketter och alved. Åtta kilo gick åt direkt under middagen, resten fördelades som lotterivinster!

Irma Larsson berättade anekdoter emellan de
finska visorna hon sjöng.

Recept på grillning kommer!

Anders har, efter allmän förfrågan - lovat delge lite grilltips här på hemsidan. Dessa kommer att dyka upp precis här så fort som han hunnit skriva färdigt.

 

Det har köpts in tre skivor av Torvald Pääjärvi, det finns dessutom några till som medlemmar kan köpa hos Anders Kohkoinen.
Sångerna som finns på Pääjärvis skivor (pdf)

Här nedan är exempel på gamla visor som finns på dem:

 
Torvald Pääjärvi - Jovain

 
Torvald Pääjärvi - Ei se kannatte

 

Se grillifesti 2010

Grillplats och parkering

Översiktskarta