Tornedalingar i Umeå höll medlemsmöte
22 oktober 2009

Den 22 oktober höll föreningen Tornedalingar i Umeå medlemsmöte i Bostadens kvarterslokal på Öbacka, Umeå.

Hans Allergren hälsade det 25-tal medlemmar som hörsammat föreningens kallelse välkomna, Särskilt välkomnades kvällens berättare F.d. tullförvaltaren Vilbert Anttu som kåserade om människor och möten under sin tid i Tornedalen.

Kvällen inleddes med en kort information av Hans Allergren om föreningens aktiviteter för resten av året. Årsmötet hålls den 28 november på restaurang Invito. Kallelse om detta kommer att annonseras och sändas via e-post.

Därpå följde en kaffestund med gott kaffebröd och flödande samtal flödade vid borden. Lotteriförsäljningen pågick under tiden och strax var alla lotter sålda.

 

Sedan blev det Vilbert Anttus tur, som den goda berättare han är, att föra ordet.

På ett intressant och målande sätt gav han oss en levande berättelse om livsepisoder från tiden som liten grabb i Tornedalen. 

Studie- och yrkeslivet hade sen medfört många intressanta möten med människor. Bland åhörarna gjordes nickanden eller muntliga kommentarer till episoder där de själva hade kännedom.

Som tack fick Vilbert en stor applåd och en blomma.

 


Ur tidningen Norran om artikel som publicerades
1968-12-18

Den trevliga kvällen avslutades sedvanligt med Tornedalssången innan mötet avslutades med ett stort tack till Gunborg Söderberg och Gunvor Virtala i programkommittén.

Hans Allergren
kassör