Grilli-festi i Skogsgläntans
kvarterslokal på Ersboda 20090516

Programrådet med förstärkning, ordnade till en verkligt härlig tillställning, 42 personer (lokalen är för 40) lät sig väl smaka av grillmästare Anders långrökgrillade karré. En gäst sade förskräckt att
- ska vi äta de där "kolklumparna"?
- vänta bara tills de skurit upp köttet, svarade jag leende och hon tappade nästan hakan när den ljuvliga doften av köttet träffade näsan då köttet skars upp i saftiga bitar.
- så här ska grillat kött smaka! sa en annan gäst.
Och smöret gick åt i en väldig fart - en blandning av riven västerbottensost och bregott.

Efter maten underhöll trubaduren Olof Carlström med visor och allsång (tornedalingar sjunger högt, det är inte knapsu)!. Det till och med dansades vals till. Till kaffet hade programrådet gjort god chokladkaka. Baren blev ett uppskattat och välbesökt inslag det är nog inte sista gången vi har det.

Några gäster besökte också bastun som vi också hoppas kommer att bli en återkommande sak på dagordningen vid festerna.

Många nya medlemmar blev det av det hela och Tornedalsföreningen fick lite lägre medelålder.

Inbjudan
Vägbeskrivning 1
Vägbeskrivning 2

Annica Kohkoinen

Leif Kemi och grillmästare Anders Kohkoinen. Anders samtalar med kvällens trubadur Olof Carlström Annica tillsammans med två blivande medlemmar.
 
Många anekdoter och historier berättades under kvällen till skratt och applåder. Lottdragningen har just avslutats och Anders berättar om bastun som väntade för de som vill bada.  
 

Klicka på bilderna för att förstora
 

Det berättades också om tornedalska släktingar i Amerika som ville ha kontakt med sina rötter, namn räknades upp, mer information kommer.  
  En processbeskrivning på att grilla